Pasta og Pølser

Jeg elsker det italienske køkken.

Indrømmet, jeg elsker det franske endnu højere, men det italienske køkken har nu engang en helt fantastisk evne til fokuserer på enkeltheden i råvaren. Denne fremelskelse af den enkelte råvares smag kan dog også give nogle komplikationer – altså, hvis en ret består af 3 ingredienser, så skal de sgu smage af noget!

Og med den lille intro skal det siges at jeg i weekenden faldt over nogle San Marzano tomater i Torvehallerne, som – hold nu fast – duftede af tomat! Jeg fandt straks lidt Salsiccia og god pasta frem og gik i gang med at lave min egen version af hvad der må/burde være en italiensk klassiker.

Bemærk den fine plet på væggen – Man in the kitchen!

Ingredienser:

Tomat, ca. 250 g.
Peberfrugt, ca. 100 g.
Salsiccia, ca. 250 g.
½ Løg
et par fed hvidløg
olivenolie
Balsamico
Basilikum
Pasta

1. Skær grøntsagerne ud i mindre stykker. Peberfrugten kan undlades eller udskiftes med en chili – jeg køber ofte en grøn snackpeber lignende ting som nogle gange er sød og andre gange en smule spicy.

2. Sæt en gryde over med masser af letsaltet vand – Jo mere vand der er i pastagryden, jo mindre falder temperaturen når pastaen ryger i, og jeg bedre bliver den kogt.

3. Læg salsiccia på en pande med lidt olivenolie, så den får lidt farve på hver side og tag den så af.

4. Smid løg og hvidløg i panden – ikke så de brunes, men bare lige giver lidt smag. Tilsæt tomat og peberfrugt og lad det simre et par minutter, med en lille smule balsamico, salt, peber, og 1-2 skefulde sukker.

5. Skær salsicciaen i nogle gode skiver og kom den ned til tomaterne, og lad det hele simre.

6. Kog pastaen – følg anvisningen på pakningen og kog den ca. ½-1 minut mindre end anført. Idéen i at underkoge pastaen en lille smule er at den efterfølgende ‘koger’ i tomatblandingen og dermed suger lidt ekstra smag og kraft til sig.

7. Tag vandet fra pastaen og bland pastaen i tomatblandingen – tilsæt evt et par oliven – og lad det stå og trække i ca. 1-2 minutter med lidt hakket basilikum.

8. Spis og vær glad

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: